Person med mobil i handen, och router i förgrunden.Det är inte bara smidigt att skaffa mobilabonnemang och bredband hos en och samma operatör, utan det kan även ge dig rabatt eller andra förmåner. Foto: Pheelings media/Shutterstock.com

Telekom

Börjar det bli dags för nytt mobilabonnemang eller mobilt bredband kan du tjäna på att skaffa det hos operatören som du har bredband hos. Många operatörer erbjuder nämligen särskilda förmåner för dig som samlar dina olika tjänster hos dem, och här ska vi gå igenom hur dessa förmåner kan se ut, vad du behöver göra för att få dem och vad som kan vara bra att tänka på.

Därför kan du tjäna på att samla dina tjänster

Förutom att det kan kännas smidigt att samla mobilabonnemang och bredband hos samma operatör, kan du även tjäna på att göra det. Det är nämligen flera operatörer, framför allt marknadens största, som erbjuder särskilda förmåner som tack för att du samlar dina tjänster hos dem. Vissa operatörer erbjuder en förmån, medan andra ger dig möjlighet att välja mellan flera olika. Vi listar vilka slags förmåner du kan bli erbjuden här nedanför.

Förmåner för dig som samlar tjänster hos en operatör

  • Mer surf i mobilen
  • Högre hastighet på bredbandet
  • Extra datakort
  • Simkort för mobilt bredband
  • Rabatt på månadskostnaden

Kom ihåg att kolla upp om du måste ha något särskilt mobilabonnemang eller bredbandstyp för att kunna få en förmån. Du kanske till exempel måste ha ett abonnemang med en vissa surfmängd för att få rabatt på månadsavgiften eller bredband via fiber för att ha rätt till snabbare surf.

Kan man byta förmåner?

Ja, hos operatörerna där du kan välja mellan olika förmåner när du samlar dina tjänster verkar du även kunna byta förmåner. Dock högst en gång per månad. Du kan byta förmån på ditt konto på operatörens hemsida eller ännu enklare genom att logga in på operatörens app.

Exakt hur du byter kan skilja sig något beroende på vilken operatör du har. Men du ska i princip bara behöva ta bort den förmån du vill byta från och lägga till förmånen du vill ha i stället. I vissa fall kan det ta upp till ett dygn innan du kan lägga till en ny förmån, men det beror på när på dagen du tar bort förmånen du inte längre vill ha.

Vilka operatörer erbjuder förmåner när man samlar sina tjänster?

Enligt vår research är det främst de största operatörerna på marknaden som erbjuder förmåner när du samlar dina tjänster, vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom de har ett större utbud av olika produkter och tjänster. I tabellen nedan ser du vilka förmåner du kan välja mellan hos de fyra största operatörerna. Tänk dock på att alltid kolla upp villkoren, till exempel om förmånerna gäller något särskilt mobilabonnemang eller en viss typ av fast bredband.

OperatörMer surf i mobilenSnabbare bredbandRabatt på månadskostnadenExtra sim/datakort
Telia
Tele2
Telenor
Tre

Det är inte bara förmånerna som skiljer sig mellan operatörerna utan även vilka tjänster du kan eller måste samla för att få ta del av förmånerna. Hos Telia och Tre är det mobilabonnemang och bredband du samlar, medan Tele2 ger dig lite större valmöjligheter. 

Hos Tele2 kan du samla

  • Mobilabonnemang och fast bredband
  • Mobilabonnemang och tv-abonnemang
  • Mobilt bredband och fast bredband
  • Mobilt bredband och tv-abonnemang

Har du ett mobilabonnemang eller mobilt bredband hos Comviq kan du också få ta del av Tele2:s förmåner.

Hos Telenor får du 50 kronor rabatt om du samlar två tjänster, mobilabonnemang + bredband eller mobilabonnemang + tv, och 100 kronor rabatt om du samlar mobilabonnemang + bredband + tv.

Vanliga frågor om att samla sina tjänster hos samma operatör

När börjar mina förmåner att gälla?

Det kan skilja sig något mellan operatörerna, men om vi tar Tele2 som exempel så aktiveras dubbel surf och dubbel hastighet inom några minuter. Väljer du extra datakort aktiveras även det direkt om du redan har ett, men har du inte det skickas ett nytt datakort till dig inom 2-3 vardagar.

Vad händer med förmånerna om jag säger upp ett abonnemang?

Då kommer förmånerna avslutas automatiskt.

Måste jag själv aktivera mina förmåner hos operatören?

Ibland måste du själv aktivera förmånerna via ditt konto på operatörens hemsida eller app, men vissa förmåner aktiveras automatiskt.

Erbjuder alla operatörer rabatt eller förmåner om man samlar sina tjänster?

Nej, alla operatörer erbjuder inte förmåner om du samlar dina tjänster hos dem. Det är framför allt de större operatörerna som gör det, till exempel Telia, Tele2, Telenor och Tre.