Hur fungerar mobilt bredband med obegränsad surf?

Precis som det låter har ett mobilt bredband med obegränsad surf ingen övre gräns för hur mycket data du får förbruka. Du hittar detta alternativ hos allt fler operatörer, och även om priserna varierar mellan de olika aktörerna så är det ofta ett mer prisvärt alternativ än mobilt bredband med väldigt höga surfmängder.

För vem passar mobilt bredband med obegränsad surf?

Mobilt bredband med obegränsad surf passar dig som surfar riktigt mycket och vill slippa oroa dig för att plötsligt få slut på data. Det är även ett bra alternativ för dig som vill kunna dela uppkopplingen med flera användare och enheter. Eller om du planerar att använda ditt mobila bredband som den enda källan till internet där hemma.

Är du osäker på hur mycket surf du egentligen behöver för att kunna göra det du vill på nätet? Använd funktionen här nedanför så ser du direkt hur många GB som motsvarar din internetanvändning och vilka mobila bredbandsalternativ som skulle passa.

Räkna ut om du behöver obegränsad surf på ditt mobila bredband

Välj hur mycket du surfar på ett ungefär under en dag när du inte är uppkopplad mot wifi.

Du behöver minst

0GB/mån

Vilka operatörer har mobilt bredband med obegränsad surf?

Allt fler operatörer erbjuder mobilt bredband med obegränsad surf. Hos vissa är det faktiskt det enda surfalternativet som finns och då får du i stället välja mellan olika hastigheter. Så fungerar det till exempel hos Chili Mobil.

Som du ser i tabellen högst upp på sidan är det alltså Telia, Tele2, Tre, Telenor, Chili och Comviq som erbjuder mobilt bredband med fri surf i dagsläget.

Vilket mobilt bredband med obegränsad surf ska jag välja?

Du ska välja ett mobilt bredband med obegränsad surf som kan uppfylla dina krav, och för att hitta rätt bland alla erbjudanden där ute på marknaden måste du jämföra flera olika alternativ. Nedanför listar vi faktorer du ska tänka lite extra på i din jakt efter det bästa mobila bredbandet just för dig.

Ställ dig följande frågor när du jämför mobila bredband med obegränsad surf

  1. Har operatören god täckning där jag kommer använda bredbandet mest?
  2. Erbjuder operatören de hastigheter jag behöver?
  3. Kan jag välja mellan bundet och obundet abonnemang?
  4. Kan operatören ge mig den support jag behöver?
  5. Känns priset rimligt i förhållande till vad jag får?

Vilket är det bästa mobila bredbandet med obegränsad surf?

Comviqs obegränsade mobila bredband är bäst just nu, enligt vår bedömning. Priset är konkurrenskraftigt, du får bra täckning oavsett var i landet du befinner dig och du har dessutom möjlighet att välja om du vill ha kontantkort eller abonnemang till bredbandet. Väljer du abonnemang med bindningstid får du även med en 4G-router på köpet.

Comviq Obegränsat mobilt bredband
  • Passar lika bra hemma som på resan
  • Bra täckning över hela landet
  • Välj mellan abonnemang och kontantkort

Vilket mobilt bredband med obegränsad surf är billigast?

Chili Mobils obegränsade mobila bredband med en hastighet på upp till 10 Mbit/s är billigast på marknaden i dagsläget. Du som bor i landets norra delar eller ute på landsbygden bör dock ta en extra titt på täckningskartan innan du beställer. Chili går nämligen under Tres nät som kan ha sina brister ju längre upp i landet man kommer. I landets södra och mellersta delar är mobilnätet däremot riktigt starkt.

Vanliga frågor om mobilt bredband med obegränsad surf

Finns det mobilt bredband med obegränsad surf utan bindningstid?

Ja, hos flera operatörer kan du välja att teckna mobilt bredband med obegränsad surf utan bindning. 

Får man med en router när man köper mobilt bredband med obegränsad surf?

Du kan inte räkna med att få med en router på köpet. Däremot kan du ofta lägga till det samtidigt som du beställer, men tänk på att det då ofta tillkommmer en bindningstid.

Finns det mobilt bredband kontant med obegränsad surf?

Ja, Comviq erbjuder både abonnemang och kontantkort till sitt mobila bredband med obegränsad surf.

Har mobilt bredband med obegränsad surf stöd för 5G?

Det är fortfarande ovanligt att de mobila bredbanden stödjer 5G, även om operatören i fråga har ett aktivt 5G-nät. Tre erbjuder i alla fall bredband via 5G-nätet, där normalhastigheten ska ligga någonstans mellan 200 och 600 Mbit/s.

Kan jag använda mobilt bredband med obegränsad surf utomlands?

I de flesta fall kan du bara använda ditt mobila bredband med obegränsad surf inom Sverige. Skulle du mot förmodan få ta med dig bredbandet utomlands kommer surfen vara begränsad.

Finns det mobilt bredband med obegränsad surf för företag?

Ja, Tre, Tele2, Telenor och Chili Mobil erbjuder mobilt bredband med obegränsad surf för företag.