Vilket mobilabonnemang för pensionärer ska jag välja?

Du ska välja ett pensionärsabonnemang som uppfyller dina krav när det gäller faktorer som täckning, surfmängder, support och priser. Många operatörer erbjuder rabatterade priser för pensionärer och seniorer, så du kommer oftast automatiskt lite billigare undan. Men för att hitta ett abonnemang som matchar dina andra önskemål måste du fortfarande jämföra abonnemang från flera olika operatörer.

När du väljer pensionärsabonnemang ska du tänka på att

  • Operatören ska ha god täckning där du bor
  • Du ska få den surf du behöver
  • Supportens omfattning ska täcka dina behov
  • Priset ska vara lågt i förhållande till vad du får

Sedan behöver du inte låsa dig vid att bara jämföra särskilda pensionärs- eller seniorabonnemang. Det finns flera lite mindre operatörer som erbjuder riktigt prisvärda ”vanliga” abonnemang, och i vissa fall kan det till och med bli billigare att teckna ett sådant abonnemang än ett abonnemang med pensionärsrabatt hos en större operatör.

Vem kan skaffa pensionärsabonnemang?

Du behöver faktiskt inte ha gått i pension för att få teckna ett mobilabonnemang för pensionärer. Det räcker oftast att du uppfyller operatörens ålderskrav. Ålderskravet kan variera mellan olika  operatörer, men oftast ligger det på 55 eller 65 år.

När du beställer mobilabonnemang på operatörens hemsida får du alltid fylla i ditt personnummer. Då ska rabatten aktiveras automatiskt. Om du får pensionärsrabatt via ett medlemskap i en pensionärsförening måste du kunna bevisa det för operatören. Det gör du oftast genom att logga in på ditt konto på föreningens sida och via den klicka dig vidare till erbjudandet.

Finns det någon skillnad mellan pensionärsabonnemang och seniorabonnemang?

Man kanske kan tro att pensionärsabonnemang och seniorabonnemang skiljer sig på något vis, och att det finns olika krav för när man kan skaffa det ena eller det andra. Men det är bara två olika namn på samma sak. Vissa operatörer marknadsför det som ”mobilabonnemang för pensionärer”, medan andra kort och gott kallar det ”seniorabonnemang”.

Vilket är det bästa mobilabonnemanget för pensionärer?

Karma Mobils mobilabonnemang för personer över 55 år med 5 GB är bäst just nu, enligt vår bedömning. 5 GB surf kan vara lagom att börja med, men det finns många olika alternativ att välja mellan. Eftersom det inte finns någon bindningstid är det enkelt att byta abonnemangsform. Du får fria samtal och sms, tillgång till en omfattande support som är anpassad till lite äldre mobilanvändare och surfar i Telenors rikstäckande mobilnät.

Men vilket mobilabonnemang som är bäst kan bara du avgöra i slutändan, så tycker du inte att Karma Mobil kan ge dig det du behöver kan du jämföra erbjudanden från andra operatörer. Med hjälp av vår tabell högst upp på sidan går det både snabbt och smidigt.

Hur mycket surf behöver jag som pensionär?

Hur mycket surf just du behöver på ditt pensionärsabonnemang beror på hur dina internetvanor och -behov ser ut. Använder du internet främst för att läsa nyheter då och då och skicka ett och annat mejl klarar du dig förmodligen bra med mellan 2 och 5 GB surf. Gör du mer krävande saker på nätet, som till exempel streama serier och film via mobilen, behöver du mer surf. 

Det är dock inte alltid så lätt att avgöra hur många gigabyte som motsvarar dina internetvanor, men genom att använda vår smidiga funktion här nedanför får du snabbt bättre koll.

Räkna ut hur mycket surf du behöver på pensionärsabonnemanget

Välj hur mycket du surfar på ett ungefär under en dag när du inte är uppkopplad mot wifi.

Du behöver minst

0GB/mån

Var hittar jag pensionärsabonnemang utan surf?

Hos Karma Mobil finns ett pensionärsabonnemang med 0 GB surf. Du får tillgång till 3 GB, men väljer helt själv om du vill använda något av surfen och betalar i så fall bara för det du förbrukar. Tänk bara på att du inte får helt fria samtal, sms och mms med detta abonnemang, utan betalar en mindre summa per minut respektive per sms/mms.

Vanliga frågor om mobilabonnemang för pensionärer

Vad är skillnaden mellan pensionärsabonnemang och seniorabonnemang?

Det är ingen skillnad utan bara två namn på samma slags abonnemang. Ålderskravet är vanligtvis 55 år, men det spelar ingen roll om du är pensionär eller ”bara” senior”.

Finns det pensionärsabonnemang utan surf?

Ja, Karma Mobil har ett abonnemang med 0 GB för kunder över 55 år. Du har tillgång till 3 GB, men använder bara potten om du vill och betalar bara för det du förbrukar.

Är pensionärsabonnemang alltid billigare än vanliga abonnemang?

Om operatören erbjuder rabatt på sina vanliga abonnemang är ett pensionärsabonnemang så klart billigare hos just den operatören. Men det rabatterade priset kan ju fortfarande vara högre än ett vanligt abonnemang hos en annan operatör. Jämför därför både pensionärsabonnemang och vanliga abonnemang i vår tabell högst upp på sidan.

Vilket pensionärsabonnemang är bäst just nu?

Vi tycker att Karma Mobils abonnemang för personer över 55 år, förslagsvis med 5 GB surf, är bäst just nu. Priset är relativt lågt, du får fria samtal och sms och dessutom tillgång till en omfattande support.

Hur stor är pensionärsrabatten på mobilabonnemang?

Hur stor rabatt du som pensionär kan få på mobilabonnemang varierar mellan olika operatörer. Men någonstans mellan 50 och 100 kronor billigare brukar det kunna bli.