Kvinna tittar på tv med popcornskål framför sig.Hos många operatörer kan du skaffa bredband och tv som ett paket. Det blir inte bara smidigare utan ofta även billigare. Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com

Telekom

Är du på jakt efter både fast bredband och ett tv-abonnemang är det inte bara smidigare att  teckna ett kombinerat paket hos en och samma operatör, utan det kan även ge dig rabatt eller andra kostnadsfria förmåner. På den här sidan berättar vi mer om hur du kan tjäna på att samla tjänsterna hos en operatör, vilka leverantörer som erbjuder bredbands- och tv-paket och hur du går till väga för att beställa.

Därför kan du tjäna på att köpa bredband och tv som ett paket

I och med fiberns intåg har det blivit enklare att själv välja vilken leverantör man ska ha för bredband respektive tv. Du är med andra ord inte tvungen att välja en viss leverantörs tv-tjänster bara för att du bor i ett hus där leverantören står för bredbandsuppkopplingen. Men även om det finns stora fördelar med all denna valfrihet så finns det faktiskt även vissa fördelar med att teckna bredband och tv-abonnemang som ett paket hos en och samma operatör.

Tänk på! Hos vissa operatörer måste du ha ett mobilabonnemang eller bredband för att kunna beställa ett tv-paket. Det bör i så fall framgå tydligt på leverantörens hemsida.

För det första är det ju smidigt att samla tjänsterna i ett paket eftersom du får allt på samma faktura, och för det andra finns det pengar att tjäna. Flera leverantörer erbjuder nämligen rabatter eller andra förmåner om du tecknar både bredband och tv hos dem. Du kan med andra ord spara både tid och pengar!

Ett kombinerat bredbands- och tv-paket hos samma operatör kan ge dig

 • Rabatt på bredbandet
 • Kostnadsfria uppgraderingar av bredbands- eller tv-abonnemanget
 • Kostnadsfria extratjänster, till exempel streamingpaket

Vilka leverantörer erbjuder bredband och tv?

Här nedanför listar vi några av de bredbandsleverantörer som även erbjuder olika tv-tjänster. Vissa av dem erbjuder bara bredband och tv via fiber, vilket innebär att du måste ha fiber indraget i din bostad för att kunna någon av deras tjänster.

Leverantörer som erbjuder bredband- och tv-paket

 • Allente
 • Boxer
 • Bahnhof
 • Ownit
 • Tele2
 • Telenor
 • Telia

Så tecknar du bredband och tv som paket

Först och främst måste du kolla upp om du har tillgång till någon av leverantörerna vi nämner här ovanför där du bor. Det gör du snabbt och enkelt genom att söka på din adress i fältet nedan.

Om du har flera leverantörer att välja mellan ska du ta leverantören som uppfyller dina krav gällande bredbandshastigheter, kanalutbud, bindningstider, support och priser. Du beställer sedan ditt bredbands- och tv-paket direkt på leverantörens hemsida. Vi går igenom processen steg för steg här nedanför.

Beställ bredband och tv: 5 enkla steg

 1. Sök på din adress för att se vilka leverantörer som erbjuder bredband och tv där du bor.
 2. Jämför leverantörernas utbud och priser om du har flera leverantörer att välja mellan.
 3. Välj hastigheter utifrån hushållets behov och klicka dig vidare till leverantörens hemsida för att beställa.
 4. Lägg till ett tv-paket som inkluderar de kanaler du, och eventuellt familjen, vill ha och slutför beställningen.
 5. Vänta på att få all nödvändig utrustning från leverantören, sedan ska det bara vara att köra igång!

  Kontakta leverantören om du behöver hjälp

  Om du är osäker på hur du beställer bredband och tv kan du så klart alltid kontakta leverantörens support för att få hjälp, eller besöka en fysisk butik om en sådan finns nära till hands. Be alltid att få läsa igenom avtalet i lugn och ro innan du skriver på något för att försäkra dig om att allt stämmer.

  Vanliga frågor om att köpa bredband och tv som paket

  Blir det alltid billigare att teckna bredband och tv som paket?

  Det beror ju lite på vad man jämför med. Men när du köper ett paket hos en och samma operatör får du ofta rabatt eller andra förmåner som tack för att du samlar dina tjänster. Och så blir det ju även smidigare för dig eftersom allt hamnar på samma faktura.

  Vilket bredbands- och tv-paket är bäst?

  Det beror för det första på vilka leverantörer som är tillgängliga där du bor, och för det andra på vad du söker. Det finns tyvärr inget paket som är bäst för precis alla, utan det beror på vilka behov och önskemål du och ditt hushåll har. 

  Vad är IPTV?

  IPTV är ett annat namn på tv via fiber. Med IPTV får du tillgång till höga hastigheter, och tv-signalen är dessutom mindre väderkänslig än tv via antenn och satellit.

  Vad kostar bredband och tv som paket?

  Priserna på  bredbands- och tv-paket varierar mellan olika leverantörer och olika delar av landet. Och hur mycket du får betala beror även på hur höga bredbandshastigheter och hur stort tv-paket du väljer.

  Kan jag skaffa bredband och tv hos olika leverantörer?

  Ja, nu när de flesta stadsnät är öppna fibernät finns det ofta möjlighet att själv välja bredbands- och tv-leverantör och du behöver inte teckna tjänsterna hos en och samma. Däremot blir det ofta både smidigare och mer förmånligt att skaffa ett paket hos en leverantör i stället för att sprida ut tjänsterna.