Hur fungerar kontantkort till mobilt bredband?

Precis som du köper kontantkort till mobilen kan du även köpa kontantkort som passar mobilt bredband. Men eftersom du ofta använder ett mobilt bredband på en laptop eller surfplatta ger mobilt bredband kontant bara surf och inga samtal eller sms.

Hos operatörerna som erbjuder kontantkort till mobilt bredband beställer du ett startpaket och får då hem ett simkort som du placerar i din dator, surfplatta eller i en router om du vill dela uppkopplingen med fler användare eller enheter.

Tänk på! Kravet att alla nya kontantkort ska registreras för att fungera gäller även kontantkort till mobilt bredband. Beställer du på operatörens hemsida är kontantkortet i många fall redan registrerat när du får hem startpaketet, annars bör du fixa detta så snart som möjligt.

När du har fått hem simkortet och dubbelkollat så att allt är klart med registeringen är det dags att ladda på ditt kontantkort. Utbudet av surfalternativ varierar mellan olika operatörer, men du har ofta i alla fall ett par nivåer att välja mellan. Hos vissa operatörer kan du även välja mellan olika långa laddningsperioder, till exempel för en månad, ett år eller två år.

Är kontantkort bättre än abonnemang till mobilt bredband?

För vissa passar det bättre med kontantkort än abonnemang till mobilt bredband, men inget av alternativen är egentligen bättre än det andra. Det beror helt enkelt på vilka internetvanor och -behov du som användare har.

Fördelen med mobilt bredband kontant är att du kan bestämma från månad till månad hur mycket du ska använda bredbandet och bara ladda kontantkortet med en summa som passar. Du är med andra ord lite mer flexibel, vilket kan vara perfekt om du kanske bara vill kunna koppla upp dig i sommarstugan under en vecka eller två.

Däremot kommer ett abonnemang troligtvis vara mer prisvärt för dig som vill kunna surfa mycket med ditt mobila bredband och kanske även dela surfen med fler i hushållet. Köper du mobilt bredband med abonnemang kan du i de flesta fall lägga till en router eller någon annan enhet i din beställning, men det är inte alls lika vanligt med kontantkort.

Hur mycket surf ska jag ha på mobilt bredband kontant?

Du ska ladda på så mycket surf du tror att du kommer använda under en månad, eller hur lång period du väljer att ladda för (om du kan välja). Det fina med kontantkort är ju att du kan ändra prisplan nästa månad eller period om du känner att du tog i för mycket eller i underkant. Du kan i de flesta fall ladda på extra surf om den tar slut mitt i månaden, men tänk på att det ofta är rätt dyrt.

Är du osäker på hur många GB som motsvarar dina internetvanor? Använd funktionen här nedanför så får du svar direkt!

Räkna ut hur mycket surf du behöver på mobilt bredband kontant

Välj hur mycket du surfar på ett ungefär när du inte har wifi.

Du behöver minst

0GB/mån

Så väljer du rätt mobilt bredband kontant

För att kunna välja rätt kontantkort just för dig finns det vissa saker du kan tänka lite extra på när du jämför operatörernas erbjudanden. 

Täckningen är A och O för att ditt mobila bredband ska fungera som det ska, så ta en titt på operatörernas täckningskartor för att se vem som har bäst täckning där du bor. Sedan är det viktigt att utbudet av surfalternativ passar dig och att operatören kan erbjuda den support du behöver.

När du har hittat några kontantkort som matchar dina krav kan du jämföra priserna och ta det billigaste alternativet. Då kan du vara säker på att få ett kontantkort som ger dig mest för pengarna.

Vilket mobilt bredband kontant är bäst?

Hallons kontantkort till mobilt bredband är ett av de bästa och mest prisvärda på marknaden just nu, enligt vår bedömning. Det finns flera surfmängder att välja mellan och variationen av höga och låga nivåer är riktigt bra.

Tänk på! När det gäller Hallon är det viktigt att kolla upp täckningen där du bor eller kommer använda ditt mobila bredband som mest. Hallon går nämligen under Tres nät som förvisso är bra i landets södra och mellersta delar, men i norr och på landsbygden finns det vissa brister.

Om du är ute efter ett kontantkort till mobilt bredband med ännu mer surf än vad Hallon kan erbjuda kan Comviqs alternativ med obegränsad surf vara det bästa för dig. Du får mycket surf för pengarna och täckningen är god över i princip hela landet.

Vanliga frågor om kontantkort till mobilt bredband

Har alla operatörer kontantkort till mobilt bredband?

Nej, alla operatörer har inte kontantkort till mobilt bredband. I tabellen högst upp på sidan ser du vilka du har att välja mellan.

Ingår det en router när man köper mobilt bredband kontant?

Nej, du kan sällan lägga till en router när du beställer mobilt bredband kontant. Men kolla med operatörens support för säkerhets skull.

Är kontantkort billigare än abonnemang till mobilt bredband?

Det beror lite på hur mycket surf du tror att du behöver till ditt mobila bredband Är du en storsurfare kommer ett abonnemang trorligtvis bli mer prisvärt än ett kontantkort i längden. Men med ett kontantkort har du ju däremot större möjligheter att styra över din användning och variera mellan olika prisplaner.

Finns det mobilt bredband kontant med fri surf?

Ja, Comviq har kontantkort till mobilt bredband med obegränsad surf.