Finns det gratis kontantkort?

Nej, gratis kontantkort finns inte. Däremot får du startpaketet för kontantkort gratis om du beställer online via operatörens hemsida. Startpaketet innehåller ett simkort som du ska placera i din mobiltelefon, och om du valde att få ett nytt nummer i samband med din beställning får du även med det i paketet.

Visste du? Om du beställer startpaket för kontantkort i butik kan det kosta mellan 20 och 100 kronor, medan det alltid är gratis när du köper det online. Du tjänar med andra ord både tid och pengar på att beställa kontantkort på operatörens hemsida.

När du har fått hem ditt startpaket måste du registrera ditt kontantkort om operatören inte redan har gjort det. Det bör framgå av informationen på operatörens hemsida om du behöver registrera kontantkortet själv och i så fall hur du går till väga.

Ladda kontantkortet för kunna ringa, sms:a och surfa

För att du ska kunna ringa, sms:a och koppla upp dig mot nätet måste du ladda kontantkortet med en av operatörens olika prisplaner. Och det måste du alltid betala för, oavsett var och hur du beställde startpaketet.

Tips! Du kan ladda ditt kontantkort direkt på operatörens hemsida eller via ditt konto. Om operatören har en egen app är det dock allra smidigast att ladda kortet där.

Men det finns i regel många olika kontantkortslösningar och ännu fler prisplaner att välja mellan, så du har stora möjligheter att hitta ett alternativ som passar dina mobilvanor såväl som din budget.

Finns det gratis kontantkort för mobilt bredband?

Om du beställer kontantkort för mobilt bredband på operatörens hemsida får du startpaketet helt utan kostnad. Precis som när du beställer kontantkort till mobilen får du då hem ett simkort som du placerar i din enhet om den har simkortsplats, och annars i en router.

Sedan laddar du på en prisplan med enbart surf som passar mobilt bredband. Det kan du göra direkt på operatörens hemsida eller genom att logga in på ditt konto via hemsidan. Om operatören har en egen app kan du i regel även ladda kontantkort för mobilt bredband där.

Vilket gratis startpaket för kontantkort ska jag välja?

Eftersom startpaket för kontantkort alltid är gratis när du beställer online är detta ingen faktor du behöver tänka på när du jämför operatörernas erbjudanden. Det du ska fokusera på är att hitta en operatör som har god täckning där du bor och kan erbjuda dig de surfmängder, samtal och sms du vill ha till lägsta möjliga pris.

Du kan snabbt och smidigt jämföra dina alternativ på vår sida om kontantkort.

Vanliga frågor om gratis kontantkort

Erbjuder alla operatörer gratis kontantkort?

Alla operatörer som erbjuder kontantkort erbjuder gratis startpaket om du beställer online via hemsidan. Du ser vilka de är högst upp på sidan.

Finns det gratis kontantkort i butik?

Nej, i operatörernas fysiska butiker och hos deras återförsäljare får du vara beredd att betala en slant för startpaketet. Det kostar mellan 20 och 100 kronor.

Kan jag börja använda ett gratis kontantkort direkt?

Nej, eftersom det bara är startpaketet som är gratis måste du ladda kontantkortet med en prisplan innan du kan använda det. Om kontantkortet inte redan är registrerat när du får hem startpaketet måste du göra det, och det gör du snabbt och smidigt på operatörens hemsida.

Kan jag beställa gratis kontantkort med pengar på?

Du kan beställa gratis startpaket för kontantkort och välja en prisplan i samband med din beställning. Men prisplanen måste du alltid betala för, oavsett om startpaketet är gratis eller ej.