Prisbevaka varor inför Black Friday

21 november, 2018
En kvinna shoppar på nätet

Shopping

På fredag är Black Friday tillbaka och det finns möjligheter att fynda varor till vrakpris. Men istället för att själv klicka runt och hålla koll på alla priser kan du lägga in produkterna i Prisjakts prisbevakning. När priset sänks på en vara får du en notis på din mail. Det gör att du själv slipper hålla koll och automatiskt kan spara tusentals kronor.

Black Friday närmar sig och tusentals butiker erbjuder extra bra priser på sina produkter. Black Friday har tidigare varit en dag att fynda elektronik på men nuförtiden kan du hitta alltifrån kläder till kökstillbehör på rea. Många varor kan rabatteras med över 50 procent av ordinarie pris vilket betyder att det finns mycket pengar att spara. Konceptet är relativt nytt i Sverige men svenskarna verkar ha tagit det till sig. Förra året handlade en tredjedel av befolkningen någonting under Black Friday.

Misstaget många dock gör är att de köper allt de kommer över bara för att priset sänkts istället för att köpa sådant de verkligen behöver. Att köpa en tv när behovet inte finns är inget fynd utan bara en onödig kostnad. De riktiga fynden gör du om du köper varor som du behöver.

Utnyttja Black Friday maximalt genom att prisbevaka alla vara du är intresserad av Prisjakt. När en återförsäljare sedan sänker priset på varan får du en notifikation om detta och kan snabbt slå till.

Genom att ta till vara på rean på rätt sätt och köpa det du behöver kan kan du spara från några hundra till flera tusen kronor.

Se hur mycket du kan spara på att handla på Black Friday

kr

Du kan spara

5 kr

per vecka

21 kr

per månad

252 kr

per år

 • Vecka
 • Månad
 • År

Så här fyndar du bäst på Black Friday

 1. Skriv en lista på vad du behöver. Börja med att fundera över ditt behov och vad du behöver köpa. Kanske är du i behov av en ny dator eller så ska du köpa julklappar till släktingar.
 2. Lägg in produkterna i Prisjakts prisbevakning. Lägg in en prisbevakning på produkterna du vill köpa. Du kan prisbevaka på exempelvis sajten Prisjakt. När priset på varan sänks får du en notifikation om detta.
 3. Jämför priserna hos olika återförsäljare. Under Black Friday kan du troligtvis hitta samma vara till ett rabatterat pris hos flera återförsäljare. Jämfört priserna de olika återförsäljarna erbjuder och köp varan där den är som billigast.

Rekommenderade tjänster där du kan prisbevaka dina varor

 • Jämför priser från över 5000 butiker
 • Hitta det lägsta priset på varan du vill köpa
 • Läs andras recensioner om varan
Gå till Prisjakt

Vanliga frågor om Black Friday


Så har vi räknat

Bakgrund

Uträkningen är baserad på statistik från förra årets Black Friday och den genomsnittliga prisnedgången.

 • Genomsnittlig prisnedgång på Black Friday 2017 var 11 procent. 1
 • På 2017 års Black Friday handlade genomsnittspersonen för 2 290 kronor. 2

Uträkningar

Faktorer Uträkning
Kostnad ordinarie pris 2 290 kr / 89 procent x 100 procent = 2 573 kronor
Totalt sparande 2 573 kr - 2 290 kr = 283 kr

Slutsats

Genom köpa varor på Black Friday kan du spara i genomsnitt 283 kronor.

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@spartips.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *