Jämför Företagslån

Börja här
Lånebelopp

100000

-
+
Sortering
FiltreraSortera
Rensa filter

0 företagslån hittades

Sortera på
Sortera på
Lånebelopp Löptid Effektiv ränta
Lånebelopp 10 000 - 500 000 kr Löptid 4-12 mån Effektiv ränta Individuell
Lånebelopp 10 000 - 1 000 000 kr Löptid 6-12 mån Effektiv ränta Individuell
Lånebelopp 10 000 - 500 000 kr Löptid 3-12 mån Effektiv ränta Individuellt
Lånebelopp 20 000 - 2 000 000 kr Löptid 6-18 mån Effektiv ränta Individuell
Lånebelopp 10 000 - 500 000 kr Löptid 1-6 mån Effektiv ränta Individuell
Lånebelopp 40 000 - 500 000 kr Löptid 1-18 mån Effektiv ränta Individuell
Lånebelopp 10 000 - 500 000 kr Löptid 6-12 mån Effektiv ränta Individuell
Lånebelopp 10 000 - 100 000 kr Löptid 3-12 mån Effektiv ränta 9,60-24,00 %
Visa fler

Så får du det bästa lånet för ditt företag

Ett företagslån är som namnet antyder ett lån som ges till ett företag. Till skillnad mot privatlån är det alltså företaget som är betalningsskyldiga för lånet. Det gör även att bedömningen som kreditgivaren gör baseras på företaget. Företagslån används ofta för att driva igenom dyra nyinvesteringar eller för att undvika en kortsiktig ekonomisk kris.

När du letar efter företagslån som passar ditt företag bör du vara uppmärksam på flera skillnader mellan långivarna. Dels är det självklart att ta reda på vilken ränta du får på ditt lån, men även saker som återbetalningstid och omsättningskravet som ställs på företaget är av stor vikt.

Räntan avgör hur mycket ditt företagslån kostar

Precis som när du lånar privat så avgör räntan hur mycket lånet kommer att kosta. För företagslån blir det extra viktigt då det inte är ovanligt att företag lånar betydligt mer än vad en privatperson gör.

Om du ska göra en större satsning så kanske räntan inte spelar så stor roll eftersom du förväntar dig en stor avkastning, men om du försöker undvika en kortsiktig ekonomisk kris är det av största vikt.

Tips! Tar du ett företagslån för att undvika en ekonomisk kris på kort sikt så var mycket försiktig så att lånet äter upp vinsten även i fortsättningen.

Om ditt företag stöter på ekonomiska svårigheter på kort sikt så kan ett företagslån vara den enda möjligheten att fortsätta bedriva verksamheten. Här gäller det dock att du är mycket försiktig, ett för dyrt företagslån kan göra att företaget inte blir lönsamt ens på lång sikt.

Återbetalningstiden påverkar flexibiliteten i lånet

Om du som tidigare nämnt söker ett företagslån för att kunna fortsätta bedriva din verksamhet så kan återbetalningstiden vara mycket viktigt. Detta eftersom att ett företag som på kort sikt inte är lönsamt kan behöva tid på sig för att utveckla en vinst.

Om företagslånet behöver återbetalas snabbt så ger det inte företaget möjlighet att vända på situationen utan det riskerar istället att ge ytterligare ekonomiska svårigheter. Söker du ett företagslån för att utöka verksamheten ytterligare kan en kortare återbetalningstid vara acceptabelt förutsatt att investeringen tros ge avkastning även inom en snar framtid.

Omsättningskravet påverkar huruvida ditt företagslån blir beviljat eller inte

Oavsett i vilket syfte du söker ett företagslån så behöver långivaren godkänna din ansökan. Ett viktigt och vanligt förekommande krav är en viss omsättning. Därför bör du som söker företagslån alltid vara observant på vilka krav som långivaren ställer på dig.

Långivarnas villkor skiljer sig ofta åt.  Även om vissa långivare kan ha bättre villkor än andra kan de även ställa betydligt högre krav. För dig som inte uppfyller dessa krav kan det därför vara klokt att börja med att sortera ut de långivare som ställer allt för höga krav på ditt företags omsättning.

Frågor och svar om företagslånSpartips inom företagslån

Visa fler spartips