Jämför Billån

Börja här
Lånebelopp

100000

-
+
Fler val
Sortering
FiltreraSortera
Din ålder

20

-
+
Fler val
Rensa filter
Visa resultat (0 st)

0 billåneförmedlare hittades

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Effektiv ränta
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr Löptid 1-20 år Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg. 0-495 kr Effektiv ränta 2,99-33,83%
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr Löptid 1-15 år Utbetalning 1-3 bankdagar Uppl.avg. 0-495 kr Effektiv ränta 2,95-29,90%
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr Löptid 1-15 år Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg. 0-495 kr Effektiv ränta 2,95-29,95%
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr Löptid 1-15 år Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg. 0-495 kr Effektiv ränta 2,99-34,36%
Rensa filter

0 billån hittades

Sortera på
Sortera på
Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Effektiv ränta
Visa fler

Hur du får det bästa billånet

När du ska ta ett billån finns det flera saker att tänka på. Först och främst bör du jämföra billånen genom att titta på den effektiva räntan, vilket är totalkostnaden för lånet. Därefter måste du bestämma dig för om du vill låna med bilen som säkerhet eller inte. Om bilen är gammal eller köps privat får du sällan låna med bilen som säkerhet.

Den effektiva räntan är den totala kostnaden för lånet

När du jämför billånen ska du börja med att titta på den effektiva räntan. Det är räntan på lånet inklusive alla dolda avgifter som höjer den totala kostnaden för ditt lån.

Genom att titta på den effektiva räntan kan du på ett enkelt sätt se exakt hur mycket billånet kommer att kosta dig – ju lägre effektiv ränta, desto lägre kostnad.

Du får lägre ränta med bilen som säkerhet för lånet

Ett stort beslut när det kommer till billån är om du ska låna med bilen som säkerhet eller inte. Fördelen med att ha bilen som säkerhet är att banken i gengäld ger dig en lägre ränta än om du lånar utan bilen som säkerhet.

Tänk på! Du får sällan ett lån med bilen som säkerhet om bilen är väldigt gammal eller om du köper bilen från en privatperson.

Den stora nackdelen är dock att du vid ekonomiska problem kan förlora din bil vilket kan göra det svårt att till exempel ta sig till jobbet. Ytterligare en nackdel med att använda bilen som säkerhet är att långivaren kan ställa krav på vilken bil du får köpa, vilket många tycker är påfrestande.

Lån utan säkerhet ger dig större flexibilitet i ditt bilköp

Lånar du till bilen utan att använda den som säkerhet får du en väldigt stor flexibilitet i ditt bilköp. Eftersom långivaren inte har någon säkerhet kan de heller inte ställa några krav på vilken bil du köper. Du riskerar dessutom inte att förlora bilen om du får problem med ekonomin. Även om fördelarna är många finns det även nackdelar med billån utan säkerhet.

Räntan är högre för billån utan säkerhet. Det beror på att banken saknar säkerhet för lånet och därmed får mindre att säga till om. I slutändan är det bara du som kan avgöra om du ska låna med eller utan säkerhet.

Frågor och svar om billånSpartips inom billån

Visa fler spartips