Klipp din hund själv – Spara 1 200 kronor om året

10 december, 2018
En bild på en hund som blir klippt

Ekonomi

Olika hundraser kräver olika mycket pälsvård. Många raser behöver klippas eller trimmas åtminstone ett par gånger per år. Med tanke på kostnaden för att få hunden klippt kan det vara bättre att göra det själv. På ett år kan du spara tusentals kronor.

När du köper en hund innebär det en hel del ansvar. Förutom att se till att din hund får mat och sin dagliga dos motion och kärlek krävs även en hel del annan skötsel, nämligen pälsvård.

Hur mycket arbete som krävs beror på hundens päls, en del pälsar kräver mer omvårdnad än andra. Vissa raser riskerar få infektioner och andra typer av hudproblem om man inte tar hand om pälsen ordentligt. Beroende på vilken ras du har måste pälsen antingen klippas eller trimmas. Att trimma en hund innebär helt enkelt att man rycker bort pälsen. Hur ofta din hund behöver klippas eller trimmas varierar mellan olika raser. En del kan behöva klippas fyra gånger om året medan det för andra raser räcker med två gånger per år.

De allra flesta svenska hundägare väljer att lämna iväg sin hund på klippning eller trimning hos en hundfrisör. Det är ett enkelt och smidigt sätt för att få pälsen fin men det är också väldigt dyrt. Många gånger kostar det till och med mer att få sin hund klippt än vad det gör för en människa att gå till frisören. Med tanke på hur gamla vissa raser blir handlar det i längden om mycket pengar.

Om du istället börjar klippa din hund själv kan du spara cirka 1 200 kronor om året.

Se hur mycket du kan spara på att klippa din hund själv

kr
gånger / år

Du kan spara

23 kr

per vecka

100 kr

per månad

1 200 kr

per år

  • Vecka
  • Månad
  • År

Så gör du för att börja klippa din hund

  1. Tvätta din hund. Börja alltid med att tvätta din hund innan du klipper den så pälsen blir ren. Är din hund smutsig i pälsen finns risk för infektioner. Använd ett schampo som är bra för din hund, om du inte vet vilket du bör använda kan du kontakta en välsorterad djuraffär eller en veterinär.
  2. Borsta och torka pälsen. När du tvättat hunden är det viktigt att du borstar pälsen fri från alla tovor. Är pälsen fylld med tovor kommer det ta längre tid att klippa hunden och resultatet kommer inte bli lika bra. Avsluta alltid med att blåsa pälsen torr med en hårfön.
  3. Börja klipp. Nu är hunden redo att klippas. På nätet finns en mängd tips hur du uppnår det bästa resultatet för just din specifika ras.

Butiker som säljer det du behöver för att kunna klippa din hund

  • Sveriges största husdjurskedja
  • Professionell service
  • Fri frakt på köp över 500 kr
Gå till Arken Zoo

Vanliga frågor om att klippa hundar


Så har vi räknat

Bakgrund

Uträkningen är baserad på hur mycket det kostar att klippa en strävhårig tax två gånger om året.

  • Att trimma en strävhårig tax kostar cirka 600 kronor per gång. 1

Uträkningar

Faktorer Uträkning
Årlig kostnad trimma tax 600 kr x 2 gånger = 1 200 kr

Slutsats

Om du klipper eller trimmar din hund kan du spara 1 200 kronor om året.

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@spartips.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *