Integritetspolicy

Vi sätter stort värde på den personliga integriteten. För oss betyder det att de uppgifter som registreras om våra användare, enbart samlas in för att i största möjliga mån optimera användarvänligheten på sajten. Övrig information används endast i de fall där du själv aktivt försett oss med uppgifterna, exempelvis genom feedback och kommentarer eller olika slags kontaktformulär på sajten.

Spartips.se ägs och drivs av Comparico AB (org. nummer 556851 – 2312), som också är ansvariga för att personuppgiftslagen tillämpas och följs.

Vad är personuppgifter?

Enligt personuppgiftslagen inkluderar detta all slags information som direkt eller indirekt kan spåras och härledas till en enskild individ. Dessa uppgifter kan röra namn, personnummer eller hemadress. Även en e-postadress kan ses som en personuppgift om den kan leda till en fysisk person. Olika typer av elektroniska identiteter, till exempel en dators IP-adress, ses enbart som en personuppgift i de fall den går att spåra till en fysisk individ.

Spartips.se kräver ingen personlig information

Vi gör inga insamlingar eller registreringar av personliga uppgifter. Den enda information vi hanterar är den du själv väljer att dela med oss, exempelvis genom kommentarsfält, kontaktformulär eller allmän feedback. Vi behandlar alla frågor och synpunkter vi får, och att lämna fler uppgifter bidrar inte till snabbare eller mer effektiv respons.

Anonym registrering av användarinformation

Besökares användning av Spartips.se registreras genom cookies samt webbanalysverktyget Google Analytics. Denna användarinformation drivs av grundläggande, analyserande data som syftar till att visa på såväl beteende på sajten, som besökarnas tekniska och geografiska uppgifter. Notera att detta är rent statistiskt material som inte går att spåra på individnivå. Därför faller det inte heller under personuppgifter. Google Analytics delger information i följande tre kategorier:

  • Geografiska uppgifter: Genom datorns IP-adress lokaliseras användarens geografiska position. Denna information kan hjälpa oss att såväl utveckla våra tjänster som anpassa vår annonsering.
  • Tekniska uppgifter: Detta innefattar information som rör den enhet och webbläsare du använder vid besöket. Detta kan till exempel hjälpa oss att utveckla sajten för mobil och surfplatta. De tekniska uppgifterna kan även inkludera information kring operativsystem, IP-adresser och cookies.
  • Användarbeteende: Dessa uppgifter visar på vilket sätt sajten används, vilka sidor och länkar som besöks, och hur länge en besökare stannar kvar på varje sida. Detta är ett effektivt sätt att analysera såväl sajtnavigering som besökarnas intressen.

Spartips.se använder cookies för att anpassa och förbättra användarupplevelsen, bland annat genom att spara formulärsuppgifter, inställningar eller olika val. Detta för att besökare inte ska behöva göra om proceduren vid nästa besök. Läs gärna mer i vår cookie-policy om hur detta fungerar. Hotjar är ytterligare en webbanalystjänst vi använder, dock enbart i syfte till att se hur användare nyttjar sajten. Den statistik och feedback som syns i Hotjar är privat, och de personliga uppgifterna (också de du lämnar i fält eller formulär), döljs aktivt.

All användardata och personliga uppgifter lagras i säkra former

Spartips.se hanterar personuppgifter under strikta och säkerhetsmässiga rutiner. Det innebär att den information vi hanterar, varken delges, vidarebefordras eller säljs vidare till utomstående aktörer eller en tredje part. Privat information lagras inte heller under längre perioder än behövligt. Vid misstanke om bristande säkerhet, vidtas omedelbara åtgärder för att trygga data och uppgifter som vid tillfället funnits i systemet.

Ändra eller radera utan kostnad

Du har fullständiga rättigheter att utan kostnad korrigera, blockera eller radera dina personliga uppgifter. Använd sajtens kontaktformulär för att ställa frågor eller lämna önskemål kring korrigering eller eliminering av din privata information.
Vidare använder Spartips.se tjänsten Google Analytics för anonym information om sajtens användare. Som besökare kan du spärra trackingen om du känner att det inkräktar på din personliga integritet. En blockering kan du göra på flera vis, men det sker enklast genom en installation av webbläsartillägget Google Analytics Opt-Out.

Annonseringstjänster på Spartips.se

Den annonsering som förekommer på Spartips.se, sker genom Comparico AB och affiliatemarknadsföring. Dels genom direkta samarbeten, dels genom så kallade affiliateprogram, såsom TradeDoubler Sweden AB, Adtraction Marketing, Adservice Scandinavia AB och Adrecord AB.